poniedziałek, 13 czerwca 2016

Deser bez gotowania z kremem tortowym



Dwukolorowe deserki

Kefir lub jogurt+ ziarna słonecznik + surowe płatki gryczane + surowe płatki owsiane + rodzynki = mieszamy; 
Proporcje w dowolnym wyborze.
Jeśli uważasz, że mieszanka jest za mało słodka możesz lekko dosłodzić ksylitolem lub miodem czy cukrem, ale niewielką ilość - no może pół-1 mała łyżeczka.
 Na wierzchu deseru wyłóż gotowy krem tortowy bez tłuszczu lub bitą śmietanę. 
Mak i wiórki kokosowe do posypania.



Zanim deser podasz odstaw go na 10-20 minut, by płatki dokładnie rozmiękły . 
Płatki gryczane wolniej nabierają miękkości.



Krem tortowy użyj kupny tylko nie dodawaj do niego tłuszczu. 





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

wpadnij na komentarz: