Dwukolorowe deserki
Kefir lub jogurt+ ziarna słonecznik + surowe płatki gryczane + surowe płatki owsiane + rodzynki = mieszamy;
Proporcje w dowolnym wyborze.
Jeśli uważasz, że mieszanka jest za mało słodka możesz lekko dosłodzić ksylitolem lub miodem czy cukrem, ale niewielką ilość - no może pół-1 mała łyżeczka.
Na wierzchu deseru wyłóż gotowy krem tortowy bez tłuszczu lub bitą śmietanę.
Mak i wiórki kokosowe do posypania.
Proporcje w dowolnym wyborze.
Jeśli uważasz, że mieszanka jest za mało słodka możesz lekko dosłodzić ksylitolem lub miodem czy cukrem, ale niewielką ilość - no może pół-1 mała łyżeczka.
Na wierzchu deseru wyłóż gotowy krem tortowy bez tłuszczu lub bitą śmietanę.
Mak i wiórki kokosowe do posypania.
Zanim deser podasz odstaw go na 10-20 minut, by płatki dokładnie rozmiękły .
Płatki gryczane wolniej nabierają miękkości.
Krem tortowy użyj kupny tylko nie dodawaj do niego tłuszczu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
wpadnij na komentarz: