Składniki do zblendowania:
; 1 mała makrela wędzona (oczywiście bez ości i skóry )
; twaróg - 1paczka 200-250 dkg.twarogu białego
Po zblendowaniu dodaj:
; cebulę drobno pokrojoną do twarogu i do obsypania pomidorów
; cebulę drobno pokrojoną do twarogu i do obsypania pomidorów
; ogórek kiszony drobno pokrojony
; pomidor drobno pokrojony używamy tylko do ułożenia na paście z cebulką
; majonez - 2 łyżeczki
; chrzan ze słoiczka- 1 łyżeczka
; sól, cukier, pieprz , chilli - moze być pasta chilli - wszytko so smaku
Zmiksowany twaróg z makrelą połączyć z częścia pokrojonej cebulki, ogórkiem kiszonym, majonezem, chrzanem i przyprawami.
Włożyć do miseczki i obłożyć pomidorem pokrojonym w kostkę, posypać pieprzem i solą, cebulką.
konkretna w smaku