wtorek, 25 listopada 2014

Kawa żołędziowa

Pyszna i bardzo interesująca w odbiorze kawa. Fajnie komponuje się z mlekiem . Nie nadpobudza, ale dodaje energii bez nadprogramowego roztrzęsienia jak to bywa czasami po normalnej kawie. Nie mogę pić naturalnej, niemielonej kawy i rzadko rozpuszczalną. Moja wątroba, żołądek i serce buntują się , a ta kawa z żołędzi jest dla mnie wyśmienita i nie doznaję efektów ubocznych. 
Zaznaczam, że ten blog jest non-profit i nie mam interesu, by cokolwiek polecać. Jestem alergikiem i nadwrażliwie reaguję na kawę.  Myślę, że  warto wymieniać się doświadczeniami w kuchni. 
Łączę czasami żołędziówkę z 1 łyżeczką płaską kawy rozpuszczalnej - i  byłam zdziwiona rezultatem. Dostałam aż pąsy na policzkach ale nie podrażniła mojej wątroby i nie rozdygotała nie. Cały dzień była na szybkim chodzie. Nie wiem czy na wszystkich tak dobrze działa . Jestem zadziwiona i zachwycona tą ekologiczna kawą. 


W skład tej kawy wchodzą również przyprawy: kardamon i cynamon.



Widziałam w sprzedaży mąkę z żołędzi do wypieku chleba. Jak ją zakupię to od razu upiekę chleb i zamieszczę tu na blogu. Żołędzie wzmacniają organizm i są bardzo zdrowe. Trzeba jednak umieć je przyrządzać.


Jak przyrządzić żołędzie do spożywania? Kliknij tu na wolnego strzelca :
Inna stronka :http://www.herbiness.com/kawa-zoledziowa/




Pozdrawiam.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

wpadnij na komentarz: