czwartek, 8 września 2016

Gotowana kapusta z kiełkami soczewicy i fasolki Mung

Kapustę słodką, zieloną ugotuj według własnego przepisu i dodaj 10 minut przed końcem gotowania kiełki fasoli mung i soczewicy . Posyp surowymi kiełkami kapustę przed podaniem.


 Tutaj wersja wegańska - kapusta poszatkowana, posolona, z łyżką miodu, przyprawami (pieprz czarny i cayen, bazylia, majeranek), pod koniec gotowania dodać przecier pomidorowy i rozdrobniony czosnek ( 2 ząbki - pół główki), doprawić do smaku. Na 10 minut przed końcem gotowania wrzuć dowolną ilość kiełków fasolki mung i soczewicy.
Ozdobić danie możesz surowymi kiełkami jak na zdjęciu.


Kapustę zieloną najlepiej ugotuj wg własnego smaku dodając kiełki.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

wpadnij na komentarz: