Składniki: mieszanka salat i grubo pokrojona papryka bez skórki: pieczona lub surowa. Przyprawić dobrym, zdrowym olejem.
Paprykę obieram ze skórki zwykłym obierakiem ręcznym do warzyw. Przepadam za papryką pieczoną , z której usunięta jest skórka. Niestety spotkała mnie kiedyś przykra przygoda i zrezygnowałam z tej metody, Po obraniu gorącego strąka zaczęły mnie piec całe dłonie. Pomyślałam, że to od ostrej papryczki. Jednak ani mleko, ani śmietana i yogurt nie złagodziły objawów pieczenia.
Pomogło jedynie trzymanie dłoni w misce pełnej zimnej wody. Wiedziałam już wtedy, że to efekt poparzenia. I tak upłynęła cała noc...z miską wody.
Paprykę słodką bez skórki można pokroić w grubsze paski. To miła niespodzianka dla domowników i gości, którzy nie tolerują tej twardej skórki.
Paprykę obieram ze skórki zwykłym obierakiem ręcznym do warzyw. Przepadam za papryką pieczoną , z której usunięta jest skórka. Niestety spotkała mnie kiedyś przykra przygoda i zrezygnowałam z tej metody, Po obraniu gorącego strąka zaczęły mnie piec całe dłonie. Pomyślałam, że to od ostrej papryczki. Jednak ani mleko, ani śmietana i yogurt nie złagodziły objawów pieczenia.
Pomogło jedynie trzymanie dłoni w misce pełnej zimnej wody. Wiedziałam już wtedy, że to efekt poparzenia. I tak upłynęła cała noc...z miską wody.
Paprykę słodką bez skórki można pokroić w grubsze paski. To miła niespodzianka dla domowników i gości, którzy nie tolerują tej twardej skórki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
wpadnij na komentarz: