Od tego momentu, nie wiem jak długo, będę robić potrawy bez mleka i mlecznych produktów, jaj, cukru, glutenu, octu, alkoholu, bez kofeiny czyli pożegnanie z kawą i czarną herbatą, bez mięs takich jak wieprzowina, dzik, rekin, króliki, zające...itd.
Może jeszcze coś odejdzie ze składu diety eliminacyjnej, a może coś dojdzie.
Z kuchnią bezglutenową nie będzie problemu, mam trochę praktyki. Ale bez pozostałych składników potrawy będą wyzwaniem. Dlaczego? Nowe produkty, jak się łączą, pieką, smakują i jaki skutek będzie?
Historia tej decyzji jest długa i trochę skomplikowana. Teraz do dzieła.
1. Pastylki z mielonych wiórków kokosowych - https://pliplajnia.blogspot.com/2017/02/pastylki-z-wiorkow-kokosowych.html
2. Chleb bezglutenowy i płaskie bułeczki wieloskładnikowe https://pliplajnia.blogspot.com/2017/02/chleb-bezglutenowy-z-dziurka.html
3. Pasta pieczarkowa
https://pliplajnia.blogspot.com/2017/02/pasta-pieczarkowa.html
4. Chleb bezglutenowy z korabem
https://pliplajnia.blogspot.com/2017/02/chleb-bezglutenowy-z-korabem.html
5. Humus w 3 smakach
https://pliplajnia.blogspot.com/2017/02/humus-w-trzech-smakach.html
Może jeszcze coś odejdzie ze składu diety eliminacyjnej, a może coś dojdzie.
Z kuchnią bezglutenową nie będzie problemu, mam trochę praktyki. Ale bez pozostałych składników potrawy będą wyzwaniem. Dlaczego? Nowe produkty, jak się łączą, pieką, smakują i jaki skutek będzie?
Historia tej decyzji jest długa i trochę skomplikowana. Teraz do dzieła.
Przepisy, które już są tu wcześniej podane - zamieszczę poniżej.
1. Pastylki z mielonych wiórków kokosowych - https://pliplajnia.blogspot.com/2017/02/pastylki-z-wiorkow-kokosowych.html
2. Chleb bezglutenowy i płaskie bułeczki wieloskładnikowe https://pliplajnia.blogspot.com/2017/02/chleb-bezglutenowy-z-dziurka.html
3. Pasta pieczarkowa
https://pliplajnia.blogspot.com/2017/02/pasta-pieczarkowa.html
4. Chleb bezglutenowy z korabem
https://pliplajnia.blogspot.com/2017/02/chleb-bezglutenowy-z-korabem.html
5. Humus w 3 smakach
https://pliplajnia.blogspot.com/2017/02/humus-w-trzech-smakach.html
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
wpadnij na komentarz: